Kosten Scheiding

Natuurlijk wil je niet teveel betalen

Kosten Scheiding bij Divorce SupportOp internet lijkt het of iedereen je kan helpen bij je scheiding. Over de kosten van een scheiding vind je echter minder terug. Op sommige forums lees je iets over ervaringen van mensen die een ontzettend kostbare scheiding hebben meegemaakt en hier en daar vind je een bijzonder hoog uurtarief van een advocaat of mediator terug. De tegenhanger kom je ook tegen: ontzettend lage bedragen. Zo laag, dat je je afvraagt wat de catch is. Maar wat je wilt is goed advies, goede kwaliteit tegen een scherp tarief. Toch?

Kosten scheiding en all-in tarief

Op internet vind je, vooral van de franchiseketens, veel zogenaamde all-in tarieven. Vaak is dit een all-in tarief waarbij je een aantal gesprekken ‘inkoopt’. Het all-in tarief loopt dus op naarmate je meer gesprekken nodig hebt. Eigenlijk helemaal geen all-in tarief dus… Gaandeweg het traject word je vaak geconfronteerd met extra kosten. Best misleidend, net zoals de partijen bij wie – vaak pas later blijkt – dat je nog een aparte rekening ontvangt voor ingeschakelde adviseurs. Ook komen we in de praktijk cliënten tegen die dachten één vast all-in tarief afgesproken te hebben, maar waarbij de begeleider het traject afbreekt als het naar diens mening – vaak al na een gesprek of vier – te lang duurt. Het volledige all-in tarief ben je dan overigens kwijt, zelfs al na één gesprek. Als je wat onderzoek doet, zul je zien dat deze partijen slechte slagingspercentages hebben en dat keurmerken ontbreken. Gelukkig doen we dat bij Divorce Support anders. We stemmen onze dienstverlening af op jullie wensen. Zijn jullie in staat om zelf veel voor te bereiden? Dan geven we jullie die gelegenheid. Maar lukt dat niet of blijkt het traject wat ingewikkelder, dan is dat ook prima. Dan duurt het scheidingstraject misschien iets langer, maar daar staat een succesvol afgewikkelde scheiding tegenover. Het ongekend hoge slagingspercentage van Divorce Support is het beste uithangbord van onze werkwijze.

Maar wat zijn nu de kosten van een scheiding?

Divorce Support is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust kantoor. Hierdoor mogen wij gesubsidieerde rechtsbijstand aanbieden. Dat betekent dat je, als je aan de voorwaarden voldoet, slechts een eigen bijdrage betaalt van € 59 of € 117 en verlaagd griffierecht ad € 43 (voor de kosten van de rechtbank). In 2022 kwam in maar liefst 68% van de gevallen een van beiden in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp!
Als jullie niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtshulp, dan werkt Divorce Support doorgaans met super scherpe uurtarieven. En geen zorgen, wij doen niet aan kantoortoeslagen en/of administratieve toeslagen. Onze cliënten zijn vaak goedkoper uit dan bij de zogenaamde all-in tarieven elders!
Willen jullie tóch liever een all-in tarief? Dan bieden we die mogelijkheid ook. We zijn dan heel transparant over wat in het all-in tarief is inbegrepen. Transparantie is de basis van onze dienstverlening!
Let trouwens op als je tarieven met elkaar vergelijkt. Op deze pagina lees je hier meer over.

Kennismakingsgesprek

Kosten Scheiding ingeschat bij kennismakingsgesprekTijdens het kennismakingsgesprek kan Lennard doorgaans goed beoordelen of (een van) jullie in aanmerking komt/komen voor gesubsidieerde rechtshulp. Als je duidelijkheid wilt tijdens het kennismakingsgesprek, neem dan je aanslag over het jaar 2020 (=peiljaar) mee naar het gesprek.
Tijdens de kennismaking vertellen jullie wat meer over jullie situatie. Op basis hiervan kan Lennard jullie een inschatting geven van de kosten in het geval jullie niet in aanmerking komen voor gesubsideerde rechtshulp.
Het kennismakingsgesprek is bij Divorce Support geheel kosteloos en geheel vrijblijvend. Jullie zijn dus tot niets verplicht. Transparant en helder, omdat we hechten aan een eerlijk verhaal.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.