Kosten van de Scheiding

Natuurlijk wil je niet teveel betalen

Kosten scheiding Divorce SupportOp internet lijkt het of iedereen je kan helpen bij je scheiding. Over de kosten van een scheiding vind je echter minder terug. Op sommige forums lees je iets over ervaringen van mensen die een ontzettend kostbare scheiding hebben meegemaakt en hier en daar vind je een hoog uurtarief van een advocaat of mediator terug. De tegenhanger kom je ook tegen: ontzettend lage bedragen. Zo laag, dat je je afvraagt wat de catch is. In ieder geval is het bijzonder verwarrend: ontzettend hoge of ontzettend lage bedragen… Maar wat je wilt is goed advies, goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Toch? En natuurlijk wil je het liefst vooraf weten waar je aan toe bent.

All-in tarief

Vooraf weten waar je aan toe bent geeft rust. Daarom werkt Divorce Support bij voorkeur met een vast all-in tarief. Als een gesprek niet lekker verloopt en we besluiten om het gesprek af te breken en een volgende keer met ‘een fris hoofd’ verder te gaan, hoef je je geen zorgen te maken dat dit meteen extra geld gaat kosten. Als je eens wat vaker belt of mailt, hoef je je geen zorgen te maken dat de tijd direct geregistreerd wordt, zoals dat bij een advocaat op uurtarief het geval is. En ook als het traject wat ingewikkelder blijkt en er is een extra gesprek nodig, hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten. Dat geeft rust in een situatie die al hectisch genoeg is. En die rust komt het resultaat van jullie scheidingstraject alleen maar ten goede.

Maar wat kost het nu?

Een logische vraag. Er is alleen niet direct een antwoord op te geven. Net zoals een dakdekker niet hetzelfde bedrag rekent voor ieder dak, zo is een scheiding ook maatwerk. Dat geldt ook voor het all-in tarief. Dit is onder andere afhankelijk van de vraag of jullie in gemeenschap van goederen getrouwd zijn of op huwelijkse voorwaarden, de inhoud van de huwelijkse voorwaarden, of jullie minderjarige kinderen hebben, of er sprake is van een bedrijf en van de grootte van het bedrijf en dergelijke. Ook is het afhankelijk van een aantal keuzes die jullie maken. Zo bestaat er de mogelijkheid om voor een beperkter all-in tarief te kiezen. Dat kost minder. Voor mensen die het over veel zaken al eens zijn kan dat een voordelige optie zijn. Op deze pagina lees je meer over de verschillende all-in pakketten.

Kennismakingsgesprek

TijdeKennismakingsgesprek Divorce Supportns het kennismakingsgesprek kunnen jullie wat meer vertellen over jullie situatie en kan ik jullie de verschillende keuzes ten aanzien van het all-in tarief uitleggen. Op basis daarvan kan ik jullie tijdens het kennismakingsgesprek precies uitleggen wat de kosten zijn. Het kennismakingsgesprek is bij Divorce Support geheel kosteloos en geheel vrijblijvend. Jullie zijn dus tot niets verplicht. Transparant en helder, omdat we hechten aan een eerlijk verhaal.

De kosten – Gesubsidieerde Rechtshulp

Divorce Support is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust kantoor. Naast het feit dat deze inschrijving aan allerlei voorwaarden is gebonden, zodat jullie er van op aan kunnen dat jullie met een ervaren en vakkundige mediator/adviseur in zee gaan, mag Divorce Support vanwege deze inschrijving gesubsidieerde rechtsbijstand aanbieden. Dat betekent dat je, als je aan de voorwaarden voldoet, slechts een eigen bijdrage betaalt van € 55 of € 109. De rest van de kosten wordt dan betaald door de Raad en daarmee dus feitelijk door de overheid. In het kennismakingsgesprek kan ik doorgaans goed beoordelen of een van jullie beiden in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtshulp. De kosten van de scheiding dalen in dat geval aanzienlijk. In 2019 kwam in 64% van de gevallen een van beiden in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. In het kennismakingsgesprek vertel ik je er meer over. Als je direct duidelijkheid wilt tijdens het kennismakingsgesprek, neem dan je aanslag over het jaar 2018 (=peiljaar) mee naar het kennismakingsgesprek.

Samenwerkingsverband-Mediator
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.