Natuurlijk wil je niet teveel betalen
Op internet lijkt het of iedereen je kan helpen bij je scheiding. Over de kosten van een scheiding vind je echter minder terug. Op sommige forums lees je iets over ervaringen van mensen die een ontzettend kostbare scheiding hebben meegemaakt en hier en daar vind je een bijzonder hoog uurtarief van een advocaat of mediator terug. De tegenhanger kom je ook tegen: ontzettend lage bedragen. Zo laag, dat je je afvraagt wat de catch is. In ieder geval is het bijzonder verwarrend: ontzettend hoge of ontzettend lage bedragen… Maar wat je wilt is goed advies, goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Toch?
Kosten scheiding en all-in tarief
Op internet vind je, vooral van de franchiseketens, veel zogenaamde all-in tarieven. Vaak is dit een all-in tarief waarbij je een aantal gesprekken ‘inkoopt’. Het all-in tarief loopt dus op naarmate je meer gesprekken nodig hebt. Eigenlijk helemaal geen all-in tarief dus… Vaak wordt geprobeerd je interesse te wekken met een goedkoop all-in tarief, waarbij eigenlijk van tevoren al vaststaat dat het aantal gesprekken onvoldoende is. Vervolgens word je gaandeweg het traject geconfronteerd met extra kosten, maar ja, doordat je al klant bent geworden, kun je het alleen nog maar accepteren. Eigenlijk gewoon misleiding, net zoals de partijen waarbij je opeens meer moet betalen voor allerlei zogenaamde extra’s. Maar het allerergst zijn de partijen die zogenaamd één vast all-in tarief hebben, maar vervolgens de scheiding er in zo min mogelijk gesprekken proberen door te duwen, want ja, “tijd is geld”. Lukt dat niet en duurt het traject naar hun mening ’te lang’? Dan sturen ze aan op beëindiging, want dan is het traject ook afgerond… Het volledige all-in tarief ben je dan overigens kwijt, ook na één gesprek. Als je wat onderzoek doet, zul je zien dat deze partijen slechte slagingspercentages hebben en dat keurmerken ontbreken. Gelukkig doen we dat bij Divorce Support anders. We stemmen onze dienstverlening af op jullie wensen. Zijn jullie in staat om zelf veel voor te bereiden? Dan geven we jullie die gelegenheid. Maar lukt dat niet of blijkt het traject wat ingewikkelder, dan is dat ook prima. Dan duurt het scheidingstraject misschien iets langer, maar daar staat een succesvol afgewikkelde scheiding tegenover. Het ongekend hoge slagingspercentage van Divorce Support is het beste uithangbord van onze werkwijze.
Maar wat kost het nu?
Divorce Support werkt doorgaans met ontzettend scherpe uurtarieven. En geen zorgen, wij doen niet aan kantoortoeslagen en/of administratieve toeslagen. Vaak zijn onze cliënten minder kwijt dan bij de zogenaamde all-in tarieven elders!
Willen jullie tóch liever een all-in tarief? Dan bieden we die mogelijkheid ook. We zijn dan heel transparant over wat in het all-in tarief is inbegrepen. Transparantie is de basis van onze dienstverlening!
Let trouwens op als je tarieven met elkaar vergelijkt. Op deze pagina lees je hier meer over.
♦ Je ontvangt tot juni 2023 maar liefst 30% korting op het standaard super-scherpe uurtarief óf op het all-in tarief ♦
Waarom? Uit maatschappelijk oogpunt verzorgden wij de afgelopen jaren op jaarbasis twee scheidingen kosteloos voor clienten die niet in aanmerking kwamen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Vanwege de enorme inflatie hebben wij ervoor gekozen om iedereen hiervoor in aanmerking te laten door middel van een korting in plaats van gratis bijstand voor enkelen.
Kennismakingsgesprek
Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen jullie wat meer vertellen over jullie situatie en kan Lennard jullie een inschatting geven van de kosten. Het kennismakingsgesprek is bij Divorce Support geheel kosteloos en geheel vrijblijvend. Jullie zijn dus tot niets verplicht. Transparant en helder, omdat we hechten aan een eerlijk verhaal.
Kosten scheiding – Gesubsidieerde Rechtshulp
Divorce Support is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust kantoor. Hierdoor mogen wij gesubsidieerde rechtsbijstand aanbieden. Dat betekent dat je, als je aan de voorwaarden voldoet, slechts een eigen bijdrage betaalt van € 55 of € 109. De rest van de kosten wordt dan betaald door de Raad en daarmee dus door de overheid. In het kennismakingsgesprek kan ik doorgaans goed beoordelen of (een van) jullie in aanmerking komt/komen voor gesubsidieerde rechtshulp. De kosten van de scheiding dalen in dat geval aanzienlijk. In 2022 kwam in 68% van de gevallen een van beiden in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. In het kennismakingsgesprek vertel ik je er meer over. Als je duidelijkheid wilt tijdens het kennismakingsgesprek, neem dan je aanslag over het jaar 2020 (=peiljaar) mee naar het kennismakingsgesprek.