Scheiden en de woning

Wonen

‘Waar kom ik straks te wonen?’, ‘Kan ik de woning wel overnemen?’ zijn vaak dringende vragen waar mensen in een scheiding mee zitten. Logisch ook, want woonruimte is in onze regio schaars. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om snel andere woonruimte te vinden.

Samen aan tafel

Het is ontzettend waardevol dat jullie kiezen voor een overlegscheiding. Bij een overlegscheiding is veel meer mogelijk. Neem bijvoorbeeld de overname van de koopwoning door een van beiden. Als jullie bereid zijn om daar in overleg afspraken over te maken, zijn er meer mogelijkheden in vergelijking tot een scheiding op tegenspraak. Daardoor kan een woning veel vaker  overgenomen worden door een van jullie beiden.

Mogelijkheden

Met elkaar kijken we naar de verschillende mogelijkheden voor jullie beiden ten aanzien van woning en woonruimte. Iedere optie heeft weer andere voor- en nadelen. Lennard zal de verschillende scenario’s zo duidelijk mogelijk aan jullie schetsen, zodat jullie weloverwogen een beslissing kunnen nemen. Dat is een hele persoonlijke beslissing. Voor de ene persoon wegen de voordelen van het ene scenario namelijk zwaarder dan voor de ander. Verschillende mensen maken verschillende keuzes. Belangrijk is om die beslissing goed geïnformeerd te maken. Daar zal Lennard jullie bij helpen.

Huurwoning

Voor een huurwoning geldt dat de huurrechten moeten worden toebedeeld aan een van beiden. Of dit zomaar kan, is afhankelijk van het feit of jullie beiden als huurder staan vermeld in het huurcontract en of er sprake is van een huwelijk of van een samenlevingsovereenkomst. Ook kan het zo zijn dat de verhuurder eisen stelt aan de hoofdhuurder voor wat betreft inkomen. Als dat inkomen voldoende is, is er geen probleem. Maar als dat inkomen niet voldoende is, kan dat een extra horde opwerpen. Ook hier geldt dat het waardevol is dat jullie samen aan tafel zitten. Daardoor is er meer mogelijk en lukt het vaak om in overleg tot een oplossing te komen.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.