Onafhankelijkheid mediator

Onafhankelijkheid Divorce SupportOnafhankelijkheid is misschien wel de belangrijkste kernwaarde waar jullie mediator aan moet voldoen. In de ogen van Lennard betekent onafhankelijkheid dat hij uitsluitend jullie belang dient. Altijd. En dus zonder enig belang om in een bepaalde richting te adviseren, al is het alleen maar omdat het hebben van andere belangen altijd de schijn tegen heeft. Natuurlijk werkt hij ook samen met een netwerk. Soms is het bijvoorbeeld nodig om een hypotheekadviseur te betrekken. Hij kan jullie dan in contact brengen met een hypotheekadviseur uit zijn netwerk, maar Divorce Support heeft daar geen enkel belang bij en heeft daar nog nooit een euro aan verdiend. Het is een samenwerking met derden waar jullie gebruik van kunnen maken, maar jullie kunnen net zo goed jullie eigen adviseur betrekken. Jullie kunnen er daardoor van op aan dat ik jullie altijd de minst kostbare oplossing adviseer en uitsluitend de zaken die jullie echt nodig hebben. Ik heb immers geen enkel belang om dat niet te doen.

Onderzoek de onafhankelijkheid van jullie mediator

Helaas is het slecht gesteld met de onafhankelijkheid van een aantal, vooral grotere, scheidingsketens. Zo heeft de Consumentenbond gewaarschuwd voor (vaak grotere partijen) die doen aan koppelverkoop. De scheiding wordt dan gezien als een mooie gelegenheid om ook verzekeringen en hypotheken te verkopen of aan te passen. Kunnen jullie er dan nog 100% van op aan dat jullie belangen het enige uitgangspunt zijn bij het advies?
Ook kan het zijn dat de scheidingsbemiddelingsketen een dochter is van een holding die in hypotheekadvies en financieel advies doet. Het bedrijf heeft dan een direct belang om jullie ook van hypotheekadvies en financieel advies te voorzien. Dat levert immers meer geld op. Maar dat is natuurlijk niet in jullie belang. Bij Divorce Support geloven we dat een scheidingsmediator volledig onafhankelijk dient te zijn, zodat altijd wordt geadviseerd vanuit jullie belangen!

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.