Onafhankelijkheid mediator (scheidingsbemiddelaar)

Onafhankelijkheid Divorce SupportOnafhankelijkheid is een van de belangrijkste kernwaarden, zo niet de belangrijkste, waar jullie mediator aan moet voldoen. Onafhankelijkheid betekent in mijn ogen dat ik uitsluitend jullie belang dien. Altijd. En altijd zonder enig belang om in een bepaalde richting te adviseren, al is het alleen maar omdat het hebben van andere belangen altijd de schijn tegen heeft. Natuurlijk werk ik ook samen met een netwerk. Soms is het nodig om bijvoorbeeld een hypotheekadviseur te betrekken omdat de hypotheek gewijzigd moet worden. Ik kan jullie dan, als jullie dat willen, in contact brengen met een hypotheekadviseur uit mijn netwerk. Maar ik heb daar geen enkel belang bij en heb daar nog nooit iets aan verdiend. Het is een samenwerking met derden waar jullie gebruik van kunnen maken als jullie dat prettig vinden, maar jullie kunnen net zo goed bijvoorbeeld jullie eigen adviseur betrekken. Jullie kunnen er daardoor van op aan dat ik jullie altijd de minst kostbare oplossing adviseer en uitsluitend de zaken die jullie echt nodig hebben. Ik heb immers geen enkel belang om dat niet te doen.

Onderzoek de onafhankelijkheid van jullie scheidingsbemiddelaar

Helaas is het slecht gesteld met de onafhankelijkheid van een aantal, vooral grotere, scheidingsketens. Zo heeft de Consumentenbond gewaarschuwd voor (vaak grotere partijen) die doen aan koppelverkoop. De scheiding wordt op dat moment gezien als een mooie gelegenheid om ook verzekeringen te verkopen en/of aan te passen. Kun je er dan nog steeds met zekerheid van op aan dat jouw belangen het enige uitgangspunt zijn bij het advies?
Ook kan het zijn dat de scheidingsbemiddelingsketen een dochter is van een holding die in hypotheekadvies en financieel advies doet. Er is dan een direct belang om je ook van hypotheekadvies en financieel advies te voorzien. Maar is dat ook in jouw belang? Ik geloof dat een scheidingsmediator volledig onafhankelijk dient te zijn, zodat hij altijd uitsluitend adviseert vanuit jouw belangen.

Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

 • Echt onafhankelijke en onpartijdige bemiddeling

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • Gedegen vakinhoudelijke kennis en advies

  We regelen alles van a tot z voor je. Je kunt er van op aan dat we over de vakinhoudelijke kennis beschikken om je zo goed mogelijk bij te staan.

 • MfN Mediator en High Trust praktijk

  Lennard is geaccrediteerd MfN (familie)mediator en zijn praktijk is door de Raad voor Rechtsbijstand aangemerkt als High Trust praktijk.

 • 99% succesvol afgeronde scheidingstrajecten

  Het aantal succesvol afgeronde scheidingstrajecten van Lennard bedraagt maar liefst 99%.