Scheiding : Juridisch – Financieel – Fiscaal – Emotioneel

Scheiding Juridisch Financieel FiscaalSoms wordt een scheiding uitsluitend benaderd als juridisch vraagstuk (advocaat). Of uitsluitend als financieel vraagstuk (financieel adviseur). Of uitsluitend als fiscaal vraagstuk (fiscalist). Of uitsluitend als bemiddelingsvraagstuk (bemiddelaar of mediator). Maar een scheiding bestaat niet uit allerlei losse facetten. Een scheiding is één integraal geheel waarbij een aantal verschillende disciplines komen kijken. Vinden jullie het prettig als één persoon jullie hele scheiding begeleidt? Eén persoon die jullie kan helpen om in gesprek met elkaar te blijven en die jullie kan helpen bij de fiscale -, financiële – en juridische vraagstukken? Dan zijn jullie bij Divorce Support aan het juiste adres.

De kruising van vakgebieden bij een scheiding

In de praktijk zijn veel mediators voornamelijk proces georiënteerd, dus met name gericht op de communicatie tussen jullieScheiding - juridisch, fiscaal, financieel beiden. Een advocaat is doorgaans sterk juridisch georiënteerd. Een fiscalist is primair gericht op de fiscale kant van de scheiding en een financieel adviseur op het financiële gedeelte. En bij allen kunnen jullie terecht voor jullie scheiding. Omdat de persoon die jullie scheiding dan begeleidt vakspecialist is op een deelgebied van de scheiding, zullen er doorgaans derden betrokken worden voor de overige facetten van de scheiding. Een financieel adviseur heeft doorgaans weinig ervaring met een wat stroef lopende communicatie en zal hiervoor een mediator inschakelen, een proces georiënteerde mediator heeft weinig ervaring met bijvoorbeeld een partneralimentatieberekening en zal hiervoor een jurist inschakelen en zo verder. In de praktijk kan dat moeizaam werken. De kosten zijn vaak zeer onduidelijk (en hoger) omdat meerdere partijen betrokken zijn en het feit dat de gesprekspartners vaak wisselen creëert niet de vertrouwensbasis die nodig is om een scheiding op de juiste wijze af te wikkelen.

Divorce Support – één gesprekspartner die jullie scheiding van a tot z regelt

Als jullie kiezen voor Divorce Support, dan kiezen jullie voor ervaring. Het komt niet vaak voor dat een professional zich volledig en uitsluitend specialiseert in echtscheidingen. Bij Divorce Support is dat wel het geval. Lennard heeft inmiddels jarenlange ervaring en heeft honderden scheidingen verzorgd. Wij geloven dat het fijn is om ontzorgd te worden, om de scheiding van a tot z af te laten wikkelen door een en dezelfde persoon. Dit zorgt eveneens voor een prettige, vertrouwde omgeving, omdat jullie gesprekspartner altijd dezelfde persoon is. Lennard kan jullie helpen bij alle juridische -, financiële -, en fiscale vraagstukken die langskomen tijdens het scheidingstraject.

Samenwerkingsverband-Mediator
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

 • Echt onafhankelijke en onpartijdige bemiddeling

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • Gedegen vakinhoudelijke kennis en advies

  We regelen alles van a tot z voor je. Je kunt er van op aan dat we over de vakinhoudelijke kennis beschikken om je zo goed mogelijk bij te staan.

 • MfN Mediator en High Trust praktijk

  Lennard is geaccrediteerd MfN (familie)mediator en zijn praktijk is door de Raad voor Rechtsbijstand aangemerkt als High Trust praktijk.

 • 99% succesvol afgeronde scheidingstrajecten

  Het aantal succesvol afgeronde scheidingstrajecten van Lennard bedraagt maar liefst 99%.