Scheiding : Juridisch – Financieel – Fiscaal – Emotioneel

Scheiding Juridisch Financieel FiscaalEen advocaat benadert de scheiding alleen als juridisch vraagstuk. Een financieel adviseur benadert de scheiding alleen als financieel vraagstuk en een fiscalist benadert de scheiding alleen als fiscaal vraagstuk. En veel mediators benaderen de scheiding alleen als bemiddelingsvraagstuk. Maar een scheiding bestaat niet uit allerlei losse facetten. Een scheiding is één integraal geheel waarbij een aantal verschillende disciplines komen kijken. Vinden jullie het prettig als één persoon jullie hele scheiding begeleidt? Eén persoon die jullie kan helpen om in gesprek met elkaar te blijven en die jullie kan helpen bij de fiscale -, financiële – en juridische vraagstukken? Dan zijn jullie bij Divorce Support aan het juiste adres.

De kruising van vakgebieden bij een scheiding

Scheiding - juridisch, fiscaal, financieel In de praktijk zijn de meeste mediators proces georiënteerd, dus met name gericht op de communicatie tussen jullie beiden. Een advocaat is doorgaans sterk juridisch georiënteerd. Een fiscalist is primair gericht op de fiscale kant van de scheiding en een financieel adviseur op het financiële gedeelte. En bij allen kunnen jullie terecht voor jullie scheiding. Omdat de persoon die jullie scheiding dan begeleidt vakspecialist is op een deelgebied van de scheiding, zullen er derden betrokken worden voor de overige onderdelen van de scheiding. Een financieel adviseur heeft weinig ervaring met een wat stroef lopende communicatie en zal hiervoor een mediator inschakelen en een proces georiënteerde mediator heeft weinig ervaring met bijvoorbeeld een partneralimentatieberekening en zal hiervoor een jurist inschakelen. In de praktijk werkt dat moeizaam. De kosten zijn onduidelijk en aanzienlijk hoger, omdat meerdere partijen betrokken zijn. Ook het gegeven dat jullie iedere keer met andere adviseurs om tafel zitten creëert niet de vertrouwensbasis die nodig is om een scheiding op de juiste wijze af te wikkelen.

Divorce Support – één gesprekspartner die jullie scheiding van a tot z regelt

Als jullie kiezen voor Divorce Support, dan kiezen jullie voor ervaring. Het komt niet vaak voor dat een professional zich volledig en uitsluitend specialiseert in echtscheidingen. Bij Divorce Support is dat wel het geval. Lennard heeft inmiddels jarenlange ervaring en heeft honderden scheidingen verzorgd. Wij geloven dat het fijn is om ontzorgd te worden, om de scheiding van a tot z af te laten wikkelen door een en dezelfde persoon. Dit zorgt voor vertrouwde omgeving, omdat jullie gesprekspartner altijd dezelfde persoon is. Lennard kan jullie helpen bij alle juridische -, financiële -, en fiscale vraagstukken die langskomen tijdens het scheidingstraject.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.