Is een keurmerk van de mediator van belang?

Kies de juiste mediatorHet zal je vast opgevallen zijn dat iedereen je lijkt te kunnen helpen bij je scheiding. Gelukkig zitten daar een hoop kundige bemiddelaars en adviseurs tussen. Helaas is er ook veel kaf tussen het koren. Iedereen mag zich mediator of bemiddelaar noemen en dat gebeurt dan ook. Het is dan ook belangrijk dat je zelf goed onderzoek doet naar de bemiddelaar of adviseur die jullie bijstaat. Je gevoel is daarbij een goede indicator. Het is namelijk belangrijk dat jullie beiden voldoende vertrouwen hebben in, ofwel een goed gevoel hebben bij, de persoon die jullie bijstaat. Een keurmerk is daarbij niet heilig, maar wel een goede indicator dat iemand over de juiste vaardigheden beschikt. Als iemand over een keurmerk beschikt laat dat ook zien dat de betreffende persoon zijn klanten serieus neemt en het belangrijk vindt om te investeren in vertrouwen.

MfN mediator met familieaccreditatie

De Mediatorsfederatie Nederland is een beroepsorganisatie die de kwaliteit binnen het vakgebied bewaakt. Aansluiting is alleen mogelijk als de mediator de juiste opleidingen heeft gevolgd en de verschillende toetsen met goed gevolg heeft afgerond. Aansluiting is geen sinecure. Kiezen voor een MfN mediator betekent dan ook dat je voor kwaliteit kiest. Als MfN mediator kun je er voor kiezen om je te specialiseren in de familierichting binnen de mediation. Deze opleiding specialiseert onder andere in de vermogensrechtelijke en juridische kant van de scheiding. Kiezen voor een MfN Mediator met familieaccreditatie betekent dan ook dat je kiest voor iemand die zowel over de nodige bemiddelingsvaardigheden beschikt als over de vakkennis op alle gebieden die komen kijken bij een scheiding. Lennard is aangesloten bij de federatie als MfN mediator met familieaccreditatie.

High Trust praktijk – Raad voor Rechtsbijstand

Divorce Support is High Trust kantoor Raad voor RechtsbijstandOm gesubsidieerde rechtsbijstand te mogen verlenen als mediator dient de betreffende mediator aangesloten te zijn bij de Raad voor Rechtsbijstand. Specifieke kantoren zijn door de Raad voor Rechtsbijstand aangewezen als High Trust kantoren. Deze kantoren werken op basis van een bijzondere samenwerking samen met de Raad voor Rechtsbijstand. Divorce Support is aangewezen als High Trust kantoor door de Raad voor Rechtsbijstand. Dat betekent dat wij het bemiddelingstraject, als je aan de voorwaarden voldoet, voor slechts een eigen bijdrage aan je kunnen aanbieden. Op de pagina Kosten kun je daar meer over lezen.

Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators

Samenwerkingsverband-MediatorHet Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators is een samenwerkingsverband van scheidingsmediators die strikt onafhankelijk zijn en aan strikte voorwaarden voldoen. Het doel van het kwaliteitsorgaan is de onafhankelijkheid van de aangesloten mediators te borgen en de inhoudelijke kennis van de aangesloten mediators op peil te houden en de ontwikkeling te stimuleren. Zo houden de aangesloten mediators bijvoorbeeld minimaal zes maal per jaar intervisiebijeenkomsten waarin ervaringen worden uitgewisseld. Regelmatig worden er inhoudelijke workshops georganiseerd waarbij deelname van de aangesloten mediators verplicht is. Ook is middels een protocol de ‘backup’ van aangesloten mediators geregeld. Zo kun je er van op aan dat als een mediator onverhoopt voor langere tijd uit de roulatie raakt, een andere aangesloten mediator de lopende werkzaamheden van deze mediator overneemt. Lennard is aangesloten bij het Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators.

De Nederlandse Mediatorsvereniging

Lid van de Nederlandse MediatorsverenigingDe Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) is de grootste beroepsvereniging voor mediators en maakt zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak. Lennard is aangesloten bij de NMv.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.