Scheiding en Ouderschapsplan

Samen aan tafel

Scheiding Ouderschapsplan

Succesvol Ouderschap na de scheiding – wat jullie bindt, nu en in de toekomst

Gelukkig zitten jullie, als jullie kiezen voor scheidingsbemiddeling of mediation, samen aan tafel. Dat is een buitengewoon fijn uitgangspunt, want dat betekent dat jullie je realiseren dat jullie na de scheiding samen de ouders van jullie kinderen blijven.
Wees gerust, een kind lijdt niet per definitie onder een scheiding. Het is namelijk vooral de manier waarop de ouders de scheiding en het ouderschap na de scheiding gestalte geven dat bepalend is voor de manier waarop de kinderen de scheiding beleven. Jullie hebben de sleutel dus zelf in handen. Aan de andere kant laadt dat ook een bijzondere verantwoordelijkheid op jullie. Het is niet altijd even makkelijk om het uit elkaar gaan te kunnen scheiden van het samen verder gaan als ouders. Dat is ook niet zo gek in de tumultueuze periode waarin mensen zitten tijdens het scheidingstraject. Als het nodig is zal ik jullie helpen om jullie toekomstig ouderschap het uitgangspunt te laten zijn.

Ouderschapsplan

Vanuit jullie gezamenlijke verantwoordelijkheid maken jullie afspraken over de kinderen; over de opvoeding, over de zorgverdeling, over de toekomst, over de kosten van de kinderen en over al het andere dat jullie belangrijk vinden. Uiteindelijk is het immers jullie ouderschapsplan. Lennard zorgt ervoor dat jullie aan alles denken, helpt jullie bij het opstellen van de zorgregeling en het vaststellen van de kinderkosten en zorgt ervoor dat jullie ouderschapsplan toekomstvast is, zodat jullie er met een gerust hart op terug kunnen vallen als dat nodig is.

Kinderen betrekken bij het ouderschapsplan

Scheiding OuderschapsplanHet is belangrijk om de kinderen te betrekken bij het ouderschapsplan. Uiteraard voor zover de kinderen oud genoeg zijn om dat te doen. Op die manier kunnen zij actief meehelpen om het ouderschapsplan vorm te geven. Uiteindelijk zijn zij immers ook diegenen die het ouderschapsplan uitvoeren. Op deze wijze wordt het ouderschapsplan zo veel als mogelijk door alle betrokkenen gedragen en dat is een goede basis voor een stabiel en succesvol ouderschap na de scheiding.

Kosten van de kinderen – Kinderalimentatie

In het ouderschapsplan staan ook de afspraken die jullie maken over de verdeling van de kosten van de kinderen. Hier lezen jullie daar meer over.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.