Kinderalimentatie

 • Samen verantwoordelijk voor het onderhoud van jullie kinderen

  Kinderalimentatie - Kosten van de kinderen na scheiding

Kosten van de kinderen

Kosten kinderen kinderalimentatieTijdens jullie periode samen zijn jullie gezamenlijk verantwoordelijk geweest voor de kosten van jullie kinderen. Dat blijft na een scheiding precies zo. Het verschil is dat de kosten tijdens jullie periode samen waarschijnlijk van de gezamenlijke huishoudrekening werden betaald. Dat kan na de scheiding niet meer. Daarom moeten de kosten van jullie kinderen inzichtelijk gemaakt worden. Daar zijn regels voor, de zogenaamde tremanormen. Lennard kan de kosten van jullie kinderen precies uitrekenen. Jullie dragen deze kosten naar draagkracht. Deze draagkracht zal Lennard eveneens voor jullie uitrekenen.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie - Kosten kinderen na scheidingAls er één hoofdverzorgende ouder is, wordt doorgaans afgesproken dat deze alle kosten van de kinderen betaald. De andere, niet hoofdverzorgende ouder, betaalt dan alleen de kosten van verblijf van de kinderen bij hem- of haarzelf en betaalt een bijdrage in de kosten van de kinderen, de zogenaamde kinderalimentatie. De kinderbijslag wordt in dat geval volledig ontvangen door de hoofdverzorgende ouder. De redelijk complexe berekening van de kinderalimentatie neemt Lennard jullie uit handen.

Kinderrekening

kinderalimentatieWaarschijnlijk heb je er weleens van gehoord, de kinderrekening. Wat is dit nu precies? Een kinderrekening is niets anders dan een gezamenlijke en/of rekening. Dat is zeker geen verplichting, maar veel co-ouders vinden dit handig. De kosten van de kinderen komen bij co-ouders vaak bij beide ouders terecht. De ene ouder betaalt de voetbalcontributie en de ander betaalt de overblijfkosten of de nieuwe sportoutfit. Om te voorkomen dat allerlei bonnetjes achteraf met elkaar verrekend moeten worden, vinden veel co-ouders het prettig om één gezamenlijke rekening te hebben van waar alle kosten van de kinderen worden betaald. Beide ouders storten, weer naar draagkracht, een bijdrage op de kinderrekening.
Voor het aangaan van co-ouderschap is het van belang dat ouders nog goed met elkaar kunnen overleggen. Dat geldt ook voor het hebben van een gezamenlijke kinderrekening. Dat kan een mooie oplossing zijn, maar is niet aan te raden in conflictueuze situaties.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.