De voordelen van mediation

De beslissing om te gaan scheiden neem je niet zomaar. Een scheiding is een moeilijke situatie. Juist daarom is het zo ontzettend waardevol dat jullie de scheiding door middel van mediation (of gewoon: bemiddeling) willen regelen.mediation De scheiding in onderling overleg regelen is altijd het beste, voor iedereen. En zelfs nog net iets meer als jullie kinderen hebben,  want na de scheiding moeten jullie immers met elkaar verder als ouders! Een scheiding in onderling overleg creëert de basis waarin dat mogelijk is. Ook is een scheiding in overleg veel minder emotioneel belastend en duurt de afwikkeling vaak enkele maanden in plaats van enige jaren. Daarmee vallen de kosten ook aanzienlijk lager uit. Ook leert de ervaring dat bij een overlegscheiding veel meer gerealiseerd kan worden, afspraken die bij een scheiding op tegenspraak nooit tot stand kunnen komen. Bij een overlegscheiding kun je namelijk toewerken naar de uitgangspunten/wensen die jullie stellen. Daardoor is veel meer mogelijk! En uiteindelijk is het doel om ieder een eigen, nieuwe toekomst op te kunnen bouwen. Dat is middels mediation veel sneller en makkelijker mogelijk! Maar mediation is niet altijd de juiste optie. Op deze pagina lees je er meer over.

MfN mediator met familieaccreditatie

Als de keus voor mediation eenmaal gemaakt is, dan zal het je opvallen dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Iedereen lijkt je wel te kunnen helpen bij je scheiding. Toch is het oppassen geblazen. Het vak van mediator is geen beschermd beroep; iedereen kan zich mediator noemen. En helaas gebeurt dat ook. Ga daarom selectief op zoek naar een MfN mediator. Lennard is geaccrediteerd MfN (familie)mediator. Op de pagina Keurmerken lees je daar meer over.

Een mediator die je tevens van deskundig advies kan voorzien

mediation Divorce SupportHet is zeker niet gebruikelijk dat mediators ook vakspecifieke kennis hebben. Sterker nog, meestal is dat juist niet het geval. Voor de vakspecifieke kennis schuiven in dat geval specialisten aan, zoals een financieel adviseur, fiscalist, jurist en dergelijke. Jullie zitten dan dus ieder gesprek met andere mensen aan tafel. Dat is bij Divorce Support niet het geval. Onze ervaring is dat het fijn is om ontzorgd en dat lukt met onze ‘alles-onder-één-dak werkwijze’! Dat betekent dat Lennard jullie ook adviseert over alle juridische, fiscale en financiële zaken. Daardoor hoeven vrijwel nooit externe adviseurs betrokken te worden bij de scheiding. Dat is goedkoper, maar ook veel vertrouwder. Op de pagina Vakkennis lees je daar meer over.

Wat zijn de resultaten van de mediator die je op het oog hebt?

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de partij die jullie bijstaat tijdens jullie scheiding. Hoeveel scheidingen heeft de betreffende bemiddelaar/adviseur verzorgd? En welk percentage van de trajecten wordt succesvol, dat wil zeggen met volledige overeenstemming, afgesloten? Lennard heeft inmiddels meer dan 600 scheidingen verzorgd en heeft een slagingspercentage van 99%. Op de pagina Resultaat kun je daar meer over lezen.

Hoe onafhankelijk is de mediator die zich onafhankelijk noemt?

Het is belangrijk om je er van te verzekeren dat diegene die jullie bijstaat geen andere belangen dient. Zo heeft de Consumentenbond bijvoorbeeld gewaarschuwd voor partijen die aan koppelverkoop doen en de scheiding als een mooie gelegenheid zien om je direct verzekeringen en/of hypotheekadvies te verkopen. Soms gaat het nog verder dan dat en is het bemiddelingsbureau zelfs een dochter (en dus eigendom) van een overkoepelende organisatie die voornamelijk in hypotheekadvies doet. Kun je dan nog spreken over onafhankelijkheid? Divorce Support garandeert je geen andere producten te proberen te verkopen én garandeert je écht onafhankelijk advies met uitsluitend jouw belangen als uitgangspunt. Op de pagina Onafhankelijkheid kun je daar meer over lezen.

Tot slot

Weet je dat veel van Lennard’s cliënten op doorverwijzing komen van collega’s en dat cliënten van ver buiten de regio komen en de langere reistijd voor lief nemen, vanwege zijn goede naam? Dat is dus eigenlijk het allerbeste uithangbord van Divorce Support!

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

Jullie gaan scheiden : Mediation