Scheiden met een mediator (bemiddelaar)

De beslissing om te gaan scheiden neem je niet zomaar. Een scheiding is een verdrietige situatie, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend waardevol is dat jullie overwegen om middels mediation (of gewoon: bemiddeling) afsprakenScheiden Mediator met elkaar te maken. Kortom, om de scheiding in onderling overleg te regelen. Dat is voor jullie kinderen, als jullie die hebben, veruit de beste manier om de scheiding te regelen. Na de scheiding moeten jullie immers met elkaar verder als ouders! Een scheiding in onderling overleg creëert de basis waarin dat mogelijk is. Ook is een scheiding in overleg veel minder emotioneel belastend en duurt de afwikkeling vaak enkele maanden in plaats van enige jaren. Daarmee vallen de kosten ook aanzienlijk lager uit. Tot slot zie ik doorgaans dat het mogelijk is om veel dichter bij jullie wensen te komen. Bij een scheiding in samenspraak kun je namelijk toewerken naar de uitgangspunten/wensen die jullie stellen. Vaak is daardoor veel meer mogelijk dan bij een scheiding op tegenspraak. Uiteindelijk is het doel om ieder een eigen, nieuwe toekomst op te kunnen bouwen en dat is middels mediation veel sneller en makkelijker mogelijk! Maar bemiddeling is niet altijd de juiste optie. Op deze pagina lees je er meer over.

MfN mediator met familieaccreditatie

Als de keus voor mediation eenmaal gemaakt is, dan zal het je opvallen dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Iedereen lijkt je wel te kunnen helpen bij je scheiding. Toch is het oppassen geblazen. Het vak van mediator is geen beschermd beroep; iedereen kan zich mediator noemen. En helaas gebeurt dat ook. Ga daarom bewust op zoek naar een MfN mediator. Lennard is geaccrediteerd MfN (familie)mediator. Op de pagina Keurmerken lees je daar meer over.

Een mediator die je tevens van gedegen inhoudelijk advies kan voorzien

Het is zeker niet gebruikelijk dat mediators ook vakspecifieke kennis hebben. Sterker nog, meestal is dat juist niet het geval. Dat hoeft geen probleem te zijn. Voor de vakspecifieke kennis schuiven in dat geval specialisten aan. Je kunt dan denken aan een financieel adviseur, fiscalist, jurist en dergelijke. Dat is bij Divorce Support niet het geval. Ik geloof dat het fijn is om ontzorgd te worden en beschik over alle inhoudelijke expertise om jullie bij te staan. Dat betekent dat er vrijwel nooit externe adviseurs betrokken hoeven te worden bij de scheiding. Dat is goedkoper, maar ook veel vertrouwder: je hoeft er immers niet bang voor te zijn dat er regelmatig derden aanschuiven. Op de pagina Vakkennis lees je daar meer over.

Wat zijn de resultaten van de mediator die je op het oog hebt?

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de partij die jullie bijstaat tijdens jullie scheiding. Hoeveel scheidingen heeft de betreffende bemiddelaar/adviseur verzorgd? En welk percentage van de trajecten wordt succesvol, dat wil zeggen met volledige overeenstemming, afgesloten? Lennard heeft inmiddels meer dan 600 scheidingen verzorgd en heeft een slagingspercentage van 99%. Op de pagina Resultaat kun je daar meer over lezen.

Hoe onafhankelijk is de mediator die zich onafhankelijk noemt?

Tot slot is het belangrijk om je er van te verzekeren dat diegene die jullie bijstaat geen andere belangen dient. Zo heeft de Consumentenbond bijvoorbeeld gewaarschuwd voor partijen die aan koppelverkoop doen en de scheiding als een mooie gelegenheid zien om je direct verzekeringen en/of hypotheekadvies te verkopen. Soms gaat het nog verder dan dat en is het bemiddelingsbureau zelfs een dochter (en dus eigendom) van een overkoepelende organisatie die voornamelijk in hypotheekadvies doet. Kun je dan nog spreken over onafhankelijkheid? Divorce Support garandeert je geen andere producten te proberen te verkopen én garandeert je écht onafhankelijk advies met uitsluitend jouw belangen als uitgangspunt. Op de pagina Onafhankelijkheid kun je daar meer over lezen.

Samenwerkingsverband-Mediator
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • GEDEGEN VAKINHOUDELIJKE KENNIS EN ADVIES

  We regelen alles van a tot z voor je. Je kunt er van op aan dat we over de vakinhoudelijke kennis beschikken om je zo goed mogelijk bij te staan.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Lennard is geaccrediteerd MfN (familie)mediator en zijn praktijk is door de Raad voor Rechtsbijstand aangemerkt als High Trust Praktijk.

 • 99% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Het aantal succesvol afgeronde scheidingstrajecten van Lennard bedraagt maar liefst 99%.

 • ERVARING

  Lennard heeft reeds meer dan 600 scheidingen verzorgd.

Jullie gaan scheiden : Mediation