Scheiden met de hulp van een scheidingsbemiddelaar

Een scheiding kun je in samenspraak (=gezamenlijk, met hulp van een scheidingsbemiddelaar) regelen of op tegenspraak (=ieder met een eigen advocaat). Een scheiding in onderling overleg is altijd de beste manier. Voor iedereen en al helemaal voor jullie kinderen, als jullie die hebben. Na de scheiding moeten jullie immers met elkaar verder als ouders! Een scheiding in onderling overleg creëert de basis waarin dat mogelijk is. Ook is een scheiding in overleg veel minder emotioneel belastend en duurt Scheiden met een mediatorde afwikkeling vaak enkele maanden in plaats van enige jaren. Daarmee vallen de kosten aanzienlijk lager uit. Vaak zie ik ook dat het mogelijk is om veel dichter bij de wensen van mensen te komen. Bij een scheiding in samenspraak kun je namelijk toewerken naar de uitgangspunten/wensen die jullie stellen. Doorgaans is daardoor veel meer mogelijk dan bij een scheiding op tegenspraak. En daardoor maakt het kiezen voor bemiddeling het ‘allebei verder kunnen’, ‘ieder een eigen, nieuwe toekomst op kunnen bouwen’ veel beter mogelijk!

Maar bemiddeling is niet altijd mogelijk. Je moet nog in staat zijn om met elkaar te communiceren. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen sprake mag zijn van discussie en meningsverschillen, maar de gemene deler moet wel zijn dat jullie elkaar allebei een nieuwe toekomst gunnen. Soms is een scheiding in een dermate vergevorderde conflictstatus dat een scheiding op tegenspraak, hoe nadelig ook, nog de enige manier is om de scheiding te regelen.

  • Divorce Support is voor jullie de juiste keuze als:

  • jullie de scheiding in onderling overleg kunnen en willen regelen

  • het belang van jullie kinderen voorop staat

  • jullie advies nodig hebben over financieën, huis en ouderschap na de scheiding

  • jullie een voordelig all-in tarief wensen zonder tijdsdruk en bijkomende kosten

  • jullie willen terugkijken op een scheiding met duurzame afspraken

Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

Mediation bij scheiding

Als jullie gaan scheiden, kan Divorce Support de hele scheiding van begin tot eind voor jullie regelen, inclusief de juridische procedure bij de rechtbank. De hoofdpraktijk is gevestigd aan de Hadleystraat 7a te 1431 SK Aalsmeer. Iedereen is bij Divorce Support welkom om hun scheiding af te wikkelen, maar in de praktijk te Aalsmeer worden doorgaans cliënten ontvangen voor mediation uit de regio Noord-Holland en Zuid Holland, waaronder Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Haarlemmermeer, Mijdrecht, Vinkeveen, Lisse, Hillegom, Roelofarendsveen, Oude Wetering, de Kaag, Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zevenhoven, Ter Aar, Langeraar, Woubrugge, Leimuiden, Rijsenhout, het Groene Hart en omstreken.
Tevens beschikt Divorce Support over een spreekruimte te Reeuwijk. Hier worden cliënten ontvangen om hun scheiding te regelen op basis van mediation voor wie de hoofdpraktijk te Aalsmeer net wat te ver is. Dat betekent dat cliënten uit de regio Zuid Holland, waaronder Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Boskoop, Bodegraven, Reeuwijk, Woerden, Harmelen en omstreken hier van harte welkom zijn.