Partneralimentatie en scheiden : Financieel verder kunnen na de scheiding

Scheiden en Partneralimentatie

Over partneralimentatie is veel te doen geweest. Met ingang van 1 januari 2020 is  de partneralimentatieduur ingrijpend gewijzigd. De partneralimentatieduur is nu beperkt tot de helft van de duur van het huwelijk, met een maximum van 5 jaar. Maar daar zijn wel een aantal uitzonderingen op. Als er kinderen zijn onder de twaalf jaar of als de partneralimentatiegerechtigde binnen tien jaar van de AOW-leeftijd zit én het huwelijk langer heeft geduurd dan 15 jaar,  dan gelden er uitzonderingen. Ook als het huwelijk langer heeft geduurd dan 15 jaar én de alimentatiegerechtigde is geboren op of voor 01-01-1970, geldt er een tijdelijke uitzondering. Hier lees je er meer over.

Fase van jullie leven

Scheiden en PartneralimentatieScheiden en partneralimentatie; een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft. Lennard ziet in zijn praktijk dat partneralimentatie ‘een generatieding’ is. Logisch ook. Het is namelijk goed voor te stellen dat mensen die vanaf het begin van het huwelijk beiden (evenveel) werken en nog relatief jong zijn, anders tegen partneralimentatie aankijken dan wat oudere mensen van wie een van beiden al jaren geleden uit het arbeidsproces is gestapt.

Partneralimentatie

Het doel na de scheiding is dat jullie allebei een nieuwe toekomst kunnen beginnen. Dat is niet altijd mogelijk zonder partneralimentatie. Natuurlijk zal Lennard voor jullie een partneralimentatieberekening maken. Divorce Support werkt met hetzelfde programma als het programma dat door de rechtspraak wordt gebruikt en Lennard is opgeleid om het te kunnen gebruiken. Toch ziet Lennard vaak dat een statistische berekening, want dat is een partneralimentatieberekening grotendeels, voor veel discussie kan zorgen. Afhankelijk van jullie wensen is maatwerk mogelijk.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.