Partneralimentatie en scheiden : Financieel verder kunnen na de scheiding
Over partneralimentatie is veel te doen geweest. Met ingang van 1 januari 2020 is de partneralimentatieduur ingrijpend gewijzigd. De partneralimentatieduur is nu beperkt tot de helft van de duur van het huwelijk, met een maximum van 5 jaar. Maar daar zijn wel een aantal uitzonderingen op. Als er kinderen zijn onder de twaalf jaar of als de partneralimentatiegerechtigde binnen tien jaar van de AOW-leeftijd zit én het huwelijk langer heeft geduurd dan 15 jaar, dan gelden er uitzonderingen. Ook als het huwelijk langer heeft geduurd dan 15 jaar én de alimentatiegerechtigde is geboren op of voor 01-01-1970, geldt er een tijdelijke uitzondering. Hier lees je er meer over.
Fase van jullie leven
Scheiden en partneralimentatie; een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft. Lennard ziet in zijn praktijk dat partneralimentatie ‘een generatieding’ is. Logisch ook. Het is namelijk goed voor te stellen dat mensen die vanaf het begin van het huwelijk beiden (evenveel) werken en nog relatief jong zijn, anders tegen partneralimentatie aankijken dan wat oudere mensen van wie een van beiden al jaren geleden uit het arbeidsproces is gestapt.
Partneralimentatie
Het doel na de scheiding is dat jullie allebei een nieuwe toekomst kunnen beginnen. Dat is niet altijd mogelijk zonder partneralimentatie. Natuurlijk zal Lennard voor jullie een partneralimentatieberekening maken. Divorce Support werkt met hetzelfde programma als het programma dat door de rechtspraak wordt gebruikt en Lennard is opgeleid om het te kunnen gebruiken. Toch ziet Lennard vaak dat een statistische berekening, want dat is een partneralimentatieberekening grotendeels, voor veel discussie kan zorgen. Afhankelijk van jullie wensen is maatwerk mogelijk.
Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.