Scheiding en Kinderen

Scheiding en kinderen

Ouders maken zicscheiding en kinderenh zorgen om hun kinderen bij een scheiding. Begrijpelijk, want de impact van een scheiding op kinderen is groot. Gelukkig kun je als ouders het verschil maken. Door de scheiding jullie scheiding te laten zijn. Door de kinderen alleen maar een papa en een mama te laten hebben, zonder voorbehouden. Door met elkaar in overleg te blijven. En door te beginnen de scheiding samen te regelen. Omdat jullie ook in de toekomst samen de ouders van jullie kinderen blijven. Het voorgaande kan moeilijk zijn, als je volop in de emotie van een scheiding zit, als je boos bent en verdriet hebt. Maar als je het voorgaande voor ogen blijft houden, zo goed en kwaad als het soms in het begin gaat, dan komt het goed. Dan komt het écht goed. En dat verdienen kinderen. En hun ouders.

Kinderen en ouderschapsplan

scheiding en kinderen - schrijvend meisjeHet is wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Gelukkig maar, want het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken voor de toekomst. Met elkaar bespreken jullie zaken als de zorgverdeling, wisselmomenten, de verdeling van de kinderkosten en kinderalimentatie, hoe jullie omgaan met verhuizing, de verdeling van feestdagen en vakanties, de zaken waarover jullie overleggen en nog véél meer. Op deze pagina lezen jullie meer over het ouderschapsplan.

Kinderalimentatie

Natuurlijk bespreken we ook de kinderalimentatie of verdeling van de kinderkosten. Daar zijn regels voor, de zogenaamde tremanormen. Bij co-ouderschap wordt uit praktisch oogpunt vaak gekozen voor een gezamenlijke kinderrekening. Op deze pagina lees je daar meer over.

Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

Co-ouderschap na jullie scheiding

Wettelijk gezien bestaat co-ouderschap niet. Het is een term die ‘we’ bedacht hebben voor een gelijke verzorging van de kinderen door beide ouders. Dat is natuurlijk een heel mooi uitgangspunt. Co-ouderschap heeft voordelen, maar ook een aantal nadelen. En co-ouderschap kent een aantal voorwaarden. Hier lees je daar meer over.

Kinderen en scheiding