Scheiding en Kinderen

Scheiding en kinderen

scheiding en kinderenOuders maken zich zorgen om hun kinderen bij een scheiding. Begrijpelijk, want de impact van een scheiding op kinderen is groot. Gelukkig kun je als ouders het verschil maken. Door de scheiding jullie scheiding te laten zijn. Maar ook door de kinderen een papa en een mama te laten hebben, zonder voorbehouden. Door met elkaar in overleg te blijven. En door te beginnen de scheiding samen te regelen. Omdat jullie ook in de toekomst samen de ouders van jullie kinderen blijven. Het voorgaande kan moeilijk zijn, als je volop in de emotie van een scheiding zit, als je boos bent en verdriet hebt. Maar als je het voorgaande voor ogen blijft houden, zo goed en kwaad als het soms in het begin gaat, dan komt het goed. Dan komt het écht goed. En dat verdienen kinderen. En hun ouders.

Kinderen en ouderschapsplan

scheiding en kinderen - schrijvend meisjeHet is wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Gelukkig maar, want het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken voor de toekomst. Met elkaar bespreken jullie zaken als de zorgverdeling, wisselmomenten, de verdeling van de kinderkosten en kinderalimentatie, hoe jullie omgaan met verhuizing, de verdeling van feestdagen en vakanties, de zaken waarover jullie overleggen en nog véél meer. Op deze pagina lezen jullie meer over het ouderschapsplan.

Kinderalimentatie

Natuurlijk bespreken we ook de kinderalimentatie of verdeling van de kinderkosten. Daar zijn regels voor, de zogenaamde tremanormen. Bij co-ouderschap wordt uit praktisch oogpunt vaak gekozen voor een gezamenlijke kinderrekening. Op deze pagina lees je daar meer over.

Co-ouderschap na jullie scheiding

Kinderen en scheidingWettelijk gezien bestaat co-ouderschap niet. Het is een term die ‘we’ bedacht hebben voor een gelijke verzorging van de kinderen door beide ouders. Dat is natuurlijk een heel mooi uitgangspunt. Co-ouderschap heeft voordelen, maar ook een aantal nadelen. Net als andere vormen van ouderschap kent co -ouderschap een aantal voorwaarden. Tot slot lees je daar hier meer over.

 • EEN 9,6 VAN ONZE KLANTEN

  Klanten beoordelen Divorce Support met een gemiddeld cijfer van 9,6 (693 beoordelingen).

 • UNIEK: ALLES ONDER ÉÉN DAK

  Divorce Support is uniek in de ‘alles onder één dak’ combinatie van bemiddeling met financieel, fiscaal en juridisch advies.Vakinhoudelijke expertise samen met bemiddeling, zonder dat verschillende adviseurs aanschuiven voor ieder hun eigen expertise. Je zit dus alléén met Lennard om tafel. Dat werkt (veel) prettiger en is aanmerkelijk goedkoper.

 • MFN MEDIATOR EN HIGH TRUST PRAKTIJK

  Divorce Support is een door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerde High Trust praktijk en Lennard is gecertificeerd als MfN mediator met familierechtspecialisatie. Ook is hij lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

 • 99,4% SUCCESVOL AFGERONDE SCHEIDINGSTRAJECTEN

  Divorce Support heeft een ongekend hoog slagingspercentage van maar liefst 99,4% (gemeten over 2017 t/m 2021).

 • AANBEVOLEN DOOR ANDEREN

  72 % van onze cliënten komen bij ons terecht op aanbeveling van vroegere cliënten.

 • DESKUNDIG ADVIES

  Als sterkste punten van Divorce Support worden de hoogwaardige, vakinhoudelijke kennis en de toegankelijke, laagdrempelige wijze van communiceren genoemd.

 • DE SCHEIDING VAN A TOT Z GEREGELD

  Divorce Support regelt de scheiding van A tot Z, inclusief juridische procedure bij de rechtbank en inschrijving van de beschikking bij de gemeente.

 • ECHT ONAFHANKELIJKE EN ONPARTIJDIGE BEMIDDELING

  Onafhankelijk is in de praktijk niet altijd even onafhankelijk. Bemiddeling bij Divorce Support is echt onafhankelijk met jou als uitgangspunt!

 • ERVARING

  Divorce Support bestaat ruim 12 jaar en heeft meer dan 600 scheidingen verzorgd.

High Trust kantoor Raad voor Rechtsbijstand
Mediatorsfederatie Nederland Registermediator
Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Landelijk Kwaliteitsorgaan van Onafhankelijke Scheidingsmediators
Divorce Support Lennard Minneboo

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.